Chciałabym zauważyć, że od miesiąca
jem niemal tylko szparagi i dziś piszę o nich po raz pierwszy: )
Czyli o cudownym Aglio olio
oliwa, cytryna, czosnek i szczypta
soli. Idealny sos do ryb i zielonych warzyw.
Dziś na obiad- dorsz i letnie, zielone
warzywa, wszystko skropione aglio olio. Lekko i pysznie.
- Marynata do ryb:aglio olio (oliwa, cytryna, czosnek, szczypta soli)pieprzy cytrynowykurkumanatka pietruszkimalutka szczypta imbiruSmarujemy nią filety z białej ryby, wkładamy do nagrzanego piekarnika, na ok 20 minut.Resztę mieszanki podajemy na stół.
- Letnie warzywaLekko gotujemyfasolkę lub groszek cukrowyzielone szparagimłody bóbew. pestki słonecznika, dyni
Bób obieramy z łupinek. Wszystkie warzywka i pestki wkładamy na patelnię z dobra oliwą, posypujemy ziołami prowansalskimi i tymiankiem.
inspiracja na pyszny obiad:)
OdpowiedzUsuń